Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Süt Neden Kaymak Tutar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Apocalypse
Genelkurmay Başkanı
Genelkurmay Başkanı
Apocalypse


Erkek Mesaj Sayısı : 411
Yaş : 31
Nerden : Ms-Dos
Kayıt tarihi : 20/02/09

Süt Neden Kaymak Tutar Empty
MesajKonu: Süt Neden Kaymak Tutar   Süt Neden Kaymak Tutar EmptyPerş. Mart 05, 2009 11:19 am

İnek sütünün yüzde 87'si sudur. Geri kalanı yağ, protein ve laktoz adı verilen süt şekeri olup, bileşiminde ayrıca kalsiyum, fosfor gibi mineraller ve pek çok vitamin bulunur.

Sütün içindekiler değişik fiziksel durumlarda bulunurlar. Yağ, sütün içinde emülsiyon halindedir. Bir süt damlasına mikroskopla bakıldığında yüzeye çıkan küçük kabarcıklar halinde yağ tanecikleri görülür. Laktoz ve proteinler ise eriyik halindedirler.

Sütte üç tür protein bulunur. Bunlardan 'kazein' süte beyaz rengini verir. Diğer ikisi yani 'albümin' ve 'globülin' kaynamış sütteki kaymağı oluşturan ana maddelerdir. Sıcakla birlikte yoğunlaşırlar, pıhtılaşırlar.

Kaynamış sütün yüzeyinde oluşan tabaka, sütün yüzeyindeki suyun hızla buharlaşması sonucu, proteinlerin, kalsiyumun ve yüzeye gelen yağ taneciklerinin burada birleşmeleri ve gittikçe yoğunlaşmaları ile oluşur. Bu tabakada suyun oranı yüzde 29'a düşmüş yağ oranı ise yüzde 67,5'e çıkmıştır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Süt Neden Kaymak Tutar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hohlamak Neden Isıtır
» Kurşunkalem Neden Altıgen
» Bira Neden Köpürür ?
» Padişahlar Neden Hiç Hacca Gitmedi ?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Kültür ve Sanat Dünyası :: Genel Kültür-
Buraya geçin:  
Copyright © Osmanlı Tim
Osmanlı Güvenlik || The Ottoman Security
Developed By CeMRe-eX || The Labrador
Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar